12.april 2023 - 08:40

7. r - Muzejski viri kot ostanki preteklosti

Napisal A. Stopar

Sedmošolci OŠ Trbovlje so prejšnji teden doživeli poseben šolski dan, ki jih je popeljal na pravo popotovanje skozi zgodovino.

Podali so se na "izlet", kjer so se preizkusili v treh različnih dejavnostih, ki so jih povezovale z zgodovinskimi viri in preteklostjo njihovega domačega kraja ter tudi nekoliko presegle meje Trbovelj tako v prostoru kot času.

Učenci so se spoznali s tradicionalnimi zgodovinskimi viri, pa tudi z moderno tehnologijo, ki nam omogoča natančnejši vpogled v preteklost. V virtualnem muzeju rudarstva 4.dritl so imeli priložnost spoznati sodobno tehnologijo, ki nam pomaga pri raziskovanju preteklosti. Ugotovili so, da lahko s sodobnimi pripomočki dobimo odličen vpogled v zgodovino. Tekom dne so učenci prikazali svojo ustvarjalnost in izdelali VR očala, ki so jih nato uporabili za navidezno potovanje po atenski akropoli izpred 2500 let. Ob pomoči brezplačnih aplikacij so se sprehajali skozi starodavne zgodbe ter si tako pridobili novo izkušnjo in spoznanje.

Vse tri dejavnosti so bile izredno zanimive, pester dan pa zapolnjen z doseganjem zadanih ciljev. Sedmošolci so se ob tem naučili, da je zgodovina lahko zabavna ter da so lahko njeni viri tradicionalni ali sodobni, odvisno od tega, kaj želimo doseči. Zahvaljujemo se Zasavskemu muzeju Trbovlje in Delavskemu domu Trbovlje za dobro sodelovanje v vseh teh letih.

 

Prebrano 404 krat Nazadnje urejano na 12.april 2023 - 08:49