17.maj 2015 - 00:00

Teden ljubiteljske kulture na OŠ Trbovlje

Napisal
|| || ||

Dogodku se pridružuje tudi Osnovna šola Trbovlje, ki v tednu od 15. do 24. maja vabi na več prireditev.

TOREK, 19. 5. 

17.00, večnamenski prostor OŠ Trbovlje
PLESNI ŽIV ŽAV – nastop plesnih skupin
Mentorici: J. Jerman, S. Sotler Dolenc

Šolski plesni festival v okviru Plesne zveze Slovenije letos praznuje 15 let. Naša šola v tem projektu, ki je namenjen vsem učencem šole, ne glede na starost, spol ali plesno predznanje, sodeluje zadnjih 10 let. Učenci lahko tekmujejo v 3 starostnih kategorijah v 3 plesnih zvrsteh: posamezno (hip-hop, pop in latino), plesi v paru (angleški valček, tango, fokstrot, samba, cha cha cha, rokenrol) ter v plesni produkciji.

Naši učenci bodo v večnamenskem prostoru zaplesali svojim staršem, starim staršem, prijateljem, znancem. Predstavili se bodo tekmovalci obeh starostnih skupin s plesnimi točkami Šolskega plesnega festivala. Z nami bodo tudi posebni gostje.

Vabljeni! 

SREDA 20. 5. 

17.00, večnamenski prostor OŠ Trbovlje
Gledališke skupine se predstavijo 
Predstava ČRKOLANDIJA, skupina Ime mi je igra
Mentorica: A. Knaus

Avtor teksta: Maja Štromar, Gregor Geč 
Ana je deklica, ki noče brati knjig. Vsak večer pred spanjem mora prebrati pravljico prijatelju Binetu – igrači. A brati je težko in črke so tako zapletene, zato Bineta prepričuje, da je bolje poslušati pravljice na CDju. To ji preprečijo črke, ki so skrite za njeno omaro. Ker noče brati, so se črke zlepile in poškodovale med seboj. Ana se ustraši, da otroci ne bodo več mogli brati knjig, zato odpotuje v Črkolandijo, da se črkam opraviči. Ker je črk veliko, ona pa sama, s seboj povabi otroke, za pomoč zaprosi še dr. Slovarja in dr. Slovnico, ki v Črkobolnišnici zdravita črke. Ani bo skupaj z otroki uspelo spoprijateljiti skregane črke.
Igra je bila nagrajena s srebrnim priznanjem na regijskem srečanju gledaliških skupin.

Igrajo:
Lars Podbregar, Jakob Šoper, Andraž Kovačič, Jaka Košir, Žiga Klopčič, Domen Camplin,
Lana Gombač, Luka Šoper,  Tjaša Camplin,  Tia Kuhar,  Isabella Podbregar, Žana Larisa Jordan, Tiatara Zupančič, Verk Lovro

SREDA 20. 5. 

18.00, večnamenski prostor OŠ Trbovlje
Gledališke skupine se predstavijo
Predstava OKNA, skupina Špilčki 

Mentorica: A. Knaus

Avtor teksta: Alma Knaus 
Dekleta iz gledališke skupine na šoli so se odločila, da svojo igro vključijo v projekt »Izobraževanje«, ki poteka na šoli. Ker gledališče tudi izobražuje. Razmišljajo, kako bi motivirale svoje sošolce, da bi se v večjem številu vključili v različne šolske in tudi izvenšolske dejavnosti. Prepričane so, da so to poti, ki vodijo do njihovega cilja in na katerih bodo odkrile svoje talente. Odločijo se za sistem odkrivanja oken. S pomočjo videoprojekcije in s prikazom različnih dejavnosti, ki aktivno vključujejo otroke, bodo prikazale poti do osvajanja različnih vedenj, ki bi utegnile zanimati mlade. Vse to ponuja sodobna šola zastonj.
Igrajo: 
Eva Kuhar, Ana Hribovšek, Nika Drnovšek, Špela Cestnik, Tjaša Forte, Pia Traunšek, Metka Dolanc, Tea Turnšek.

SREDA 20. 5. 

17.00, telovadnica PŠ Alojza Hohkrauta
Recital MEDVEDI IN MEDVEDKI

Revija Ciciban bo septembra letos praznovala 70. rojstni dan. Založba Mladinska knjiga je povabila šole in vrtce, da se pridružijo Cicibanovemu praznovanju z udeležbo v prazničnem natečaju Medvedi in medvedki. Z veseljem smo se temu povabili odzvali tudi na PŠ Alojza Hohkrauta. Medvedi v pravljicah, pesmih in ugankah, medvedi našega otroštva...Vse to in še več vam bodo predstavili učenci od 1. do 6. razreda na prireditvi v telovadnici šole. 

ČETRTEK, 21. 5. 

17.00, večnamenski prostor OŠ Trbovlje
PLESNI ŽIV ŽAV – plesne delavnice Plesne šole Urška Trbovlje

Obiskovalci se bomo lahko v večnamenskem prostoru OŠ Trbovlje preizkusili v zabavni plesni delavnici z aktualnimi hiti. Hkrati bo potekala kratka predstavitev plesalcev PŠ Urška Trbovlje, starih od 3 do 11 let. Če ste plesni navdušenci, se nam pridružite! Mi vas že čakamo!

Prebrano 4304 krat Nazadnje urejano na 17.maj 2015 - 22:34