16.november 2021 - 19:52

Ukrepi za zajezitev COVID-19

Napisal

Skladno z okrožnico MIZŠ, ki je bila objavljena 13. 11. 2021, vas seznanjamo z glavnimi spremembami ukrepov za zajezitev širjenja COVID-19.

Vlada RS je 11. 11. 2021 sprejela Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19. Ukrepi so sprejeti z namenom zajezitve širjenja covida-19. Samotestiranje je presejalni test, ki identificira morebitne okužbe ter s tem prepreči širjenje virusa, maske pa so dodatna zaščita. Kombinacija obojega je alternativa zaprtju šole.

Vsi udeleženci VIZ smo z namenom zagotavljanja lastnega in tujega zdravja dolžni upoštevati in dosledno izvajati sprejete ukrepe, ki jih v nadaljevanju predstavljamo.

Prepričani smo, da je v takšnih situacijah ključno dobro sodelovanje med šolo in starši. Želimo in pričakujemo spoštljiv dialog in razumevanje dejstva, da si ukrepov nismo izmislili zaposleni na šoli. Veljajo za vse šole v Sloveniji, z namenom, da bi ohranili zdravje učencev in da bi pouk lahko izvajali v šoli. Ukrepi bodo svoj namen dosegli le v primeru, da jih bomo upoštevali vsi deležniki. Učitelji in učenci za kakovostno delo potrebujemo varno, mirno in spodbudno okolje. Pri sprejemanju odločitev pa naj vam bo na prvem mestu dobrobit otroka.

 
Želimo vam vse dobro.
Kolektiv OŠ Trbovlje
 
Prebrano 672 krat Nazadnje urejano na 16.november 2021 - 20:40