21.september 2020 - 13:25

Trajnostna mobilnost - Gremo peš s kokoško ROZI

Napisal P. Medvešek

Lani smo začeli s pešbusom iz Čeč...

.... Izkazalo se je, da je jutranja hoja prijetna in nadvse koristna. S pešačenjem nadaljujemo in ga nadgrajujemo.

V tednu od 28. 9. do 2. 10. bomo izvajali aktivnosti projekta Trajnostna mobilnost, in sicer Gremo peš s kokoško Rozi. Vključeni bodo vsi učenci od 1. do 9. razreda. Mentorji bodo dnevno beležili način prihoda v šolo, kartico s kokoško pa bodo dobili tudi za več kot 2 kilometra pešačenja v popoldanskem času, za pomoč mlajšim učencem …

 Namen je spodbuditi osnovnošolce, da v šolo prihajajo na trajnosten način: peš, s kolesom, s skiroji, z javnimi prevoznimi sredstvi ... – izmed naštetih predvsem peš. Z igro, ki jo bodo igrali na razrednih urah, jih hočemo spodbuditi k razmišljanju, izobraževanju oz. k aktivnostim v smeri trajnostne mobilnosti tudi po vodenem projektu.

 Cilji aktivnosti Gremo peš s kokoško Rozi je sprememba potovalnih navad osnovnošolcev v smeri trajnostne mobilnosti, zmanjšanje motoriziranega prometa v okolici šol, zmanjševanje okoljskih obremenitev, spodbujanje gibanja otrok, krepitev zdravja. Radi bi povečali število prihodov otrok v šolo na trajnosten način za 7 % glede na izhodiščno vrednost. 

 Damjan Rajh, Urška Jerman in Polona Medvešek, koordinatorji projekta

Prebrano 1098 krat Nazadnje urejano na 21.september 2020 - 21:35