Jedilnik za 13.11.2023 - 17.11.2023

 

  MALICA KOSILO POP. MALICA
 PON
 

orehov rogljič−G, L, J, S, O (orehi)

mleko−L

suhe fige

čufti v paradižnikovi omaki (govedina, svinjina)−G, J

pire krompir−L

zelena solata z jajci in s fižolom−J

voda

pirin kruh−G

 pirin kruh−G

salama

kislo zelje

voda

 TOR

 koruzni kruh−G

domači sardelni namaz−L, R

paradižnik

pomarančni sirup brez dodanega sladkorja

 

puranji zrezek v zelenjavni omaki−G, L, Z

široki rezanci−G, J

radič s krompirjem in paradižnikom

grozdje

voda

koruzni kruh−G

 ladjica s sadjem−G, L, J

voda

 SRE

 

biobuhtelj−G, L, J

sadni čaj

piščančji ražnjiči

džuveč riž

zelje s krompirjem in brstičnim ohrovtom

voda

bio kamutov kruh−G

bio kamutov kruh−G

piščančja pašteta brez konzervansov−L, Z

sveža paprika

voda

 ČET

vaniljev navihanček−G, L, J

multi-vitaminski sok brez dodanega sladkorja

svinjska pečenka−G

pražen krompir s testeninami−G, J

rdeča pesa in paradižnik

kivi

voda z limono

ovseni kruh−G

mlečni rogljič−G

sadni jogurt−L

 PET

sadno-žitna rezina−G, L, S

jabolčni sok brez dodanega sladkorja

Tradicionalni slovenski zajtrk: črn kruh, maslo, med, mleko, jabolko

ješprenj z govejim mesom−G, Z

čokoladni mufin−G, L, J, S

pomarančni sok brez dodanega sladkorja, razredčen z vodo

kruh hribovc−G, L, S

keksi−G, L

puding−L

Alergeni:

G – gluten, J – jajce, S – soja, L – laktoza, GS – gorčično seme, 

R – ribe, O – oreščki, SE – sezam, Z − zelena, ŽD – žveplov dioksid

 

Sestavila: Rosana Vozel, organizatorica šolske prehrane, in Edi Štrumbelj, vodja kuhinje.

Pridržujemo si  pravico do sprememb.