17.april 2023 - 09:50

Naši učenci na rokometnem tekmovanju

Napisal

Nekaj naših učencev uspešno trenira rokomet. Pretekli teden so imeli športno velikonočni izlet na Češko.

Takole je dogodivščino zapisal Nace Koncilja, učenec 8. a:

"Rokometaši ekipe RD RUDAR smo bili 6. 4. - 10. 4. 2023 na 30. rokometnem turnirju v Pragi. Gre za enega največjih turnirjev v Evropi.  Na njem je nastopilo 571 ekip v 10. kategorijah iz 23. držav. Ekipa Rudarja je tekmovala v skupini kadetov (2006-2007) in v skupini starejših dečkov (2008-2009).

V sredo smo se zbrali ob dveh zjutraj pri Partizanu, kjer nas je pobral avtobus. V Zagorju so se nam pridružile kadetinje ekipe RŽK Zagorje. Čakala nas je deseturna vožnja na Češko. Spali smo v hotelu Rhea kjer smo imeli tudi zajtrk in večerjo. Prvi dan smo šli s tramvajem in metrojem do  Karlovega mosta in Hradčanov.  V hotelu smo pojedli večerjo šli v sobe in prvi dan je bil zaključen. Prvi dan smo vstali že ob 6.00 in dvajset minut kasneje smo se z vso opremo odpravili na zajtrk. S tramvajem smo se odpravili proti dvorani Hostivar. Prvo tekmo smo odigrali z ekipo Tatran Litovel in nažalost z rezultatom 17:16 nesrečno izgubili s češko ekipo. Hitro smo zbistrili glave kajti naslednjo tekmo smo igrali z ekipo TSG Wismar iz Nemčije in jo dobili s kar 9:28. Zadnjo tekmo prvega dne smo odigrali s slovaško ekipo HK Kupele Bojnice in po napeti igri so nas na koncu drugega polčasa izigrali in na koncu slavili za tri gole. Po končani tekmi smo se odpravili v hotel in  pojedli večerjo. Po malo počitka smo šli z tribun navijat za kadete, kateri so zmagali za kar 17 golov. Odpravili smo se nazaj v hotel in šli kasneje spat.

Naslednji dan smo imeli dve tekmi in sicer najprej z ekipo TJ Sokol Krmelin katere smo prepričljivo zmagali, nato pa z švedsko ekipo Lugi Handball I proti kateri smo pokazali borbenost in v skupinskem delu z njimi žal za las izgubili. Nekateri smo se okrepčali v restavraciji Pizza hut, drugi pa v KFC (večina izmed nas prvič). Po napornem dnevu je na vrsto prišlo sproščeno druženje ob namiznem nogometu, z ekipama RD Koper in TSG Wismar.

Naslednji dan so bili na vrsti izločilni boji. Na prvi tekmi dneva smo bili uspešni proti Litvancem in smo nadaljevali s tekmovanjem. Jedli smo kar pizze iz pekarne Lidla. Nato smo igrali s Čehi iz Dečina. Igra je bila tekmovalna, borbena in napeta in na koncu se je sreča končno nasmehnila še nam in Čehe smo izločili z le enim golom razlike. Šli smo na svež zrak in ponovno zbrali moči. Naslednjo tekmo smo bili bolj prepričljivi in ekipo Sokol Vršovice Premagali z 19:22. Po dolgem dnevu nas je ob pol sedmih čakala zadnja tekma dneva na kateri so bili Madžari boljši z 20:24 in športno smo priznali poraz. Prispeli smo do hotela, spakirali in še zadnji dan odigrali par tekem namiznega nogometa. Naslednji dan smo ob devetih zjutraj krenili proti domu. Ob 19.00 smo prispeli nazaj v Trbovlje."

Prebrano 359 krat Nazadnje urejano na 17.april 2023 - 12:44
Več iz te kategorije: « Gozdna šola FLL junior »