Jedilnik 15.9.–19.9. 2025

 

 

MALICA

KOSILO

POP. MALICA

PON


pirin kruh–G

avokadov namaz–L

nektarina

voda

ražnjiči (svinjina)

pečen krompir

zelena solata z jajci in brokolijem–J

sirup brez dodanega sladkorja

pirin kruh–G

orehov polž–G, L, J, S, O (orehi)

voda

TOR

skutin burek–G, L, J

navadni jogurt–L

rižota z ajdovo kašo in s piščančjim mesom–G, Z

zeljna solata s krompirjem in korenjem

sezonsko sadje

voda

črn kruh–G

črn kruh–G

piščančja salama

sveža paprika

voda

SRE

koruzno pecivo z bučnimi semeni–G

borovnice

voda

lazanja z mletim mesom (govedina)–G, L, J, Z

zelena solata s čičeriko in z brstičnim ohrovtom

voda

kruh z drožmi–G

mlečni rogljič–G, L, S

voda

ČET

ajdov rogljič z orehi–G, O (orehi)

mleko–L

ŠS−jabolko

 

goveji zrezek v naravni omaki–G

slani skutni štruklji–G, L, J

rdeča pesa in stročji fižol

sezonsko sadje

voda

polnozrnat kruh–G, S, SE

polnozrnat kruh–G, S, SE

sir–L

paradižnik

voda

PET

polbel kruh–G

maslo–L

marmelada

sirup brez dodanega sladkorja

kmečka gobova juha–G, Z

cmoki s pistacijevim nadevom–G, L, J, ŽD

naravna limonada brez dodanega sladkorja

polbel kruh–G

polnozrnata žemlja–G, S, SE

jabolko

voda

 

Dietno prehrano prilagodimo vsakemu otroku, ki ima dieto, posebej. Iz prehrane izločimo živila,  ki jih ne sme zaužiti, in jih nadomestimo s takimi, ki jih lahko.

Alergeni:

G – gluten, J – jajce, S – soja, L – laktoza, GS – gorčično seme,

R – ribe, O – oreščki, SE – sezam, Z − zelena, ŽD – žveplov dioksid,

RA – raki, M – mehkužci, V – volčji bob

 

Ta teden za prehrano skrbijo:

  • za malico in popoldansko malico Andreja, Sergeja in Anka,
  • za pripravo mesa Edi in Jasmina,
  • za priloge, solate in za juhe  Nina in Renata,
  • za diete Natalija.

 

Sestavili: Rosana Vozel, organizatorica šolske prehrane, in Natalija Jazbinšek, vodja kuhinje.

 

Pridržujemo si pravico do spremembe.