Jedilnik

Jedilnik 1.9.–5.9. 2025

 

 

MALICA

KOSILO

POP. MALICA

PON


bio pšenično pecivo šolarček (G),

jabolko,

voda

piščančja obara (G, J, Z),

palačinke z marmelado (G, L, J),

polbel kruh (G),

voda

bavarsko pecivo (G),

kislo mleko (L)

TOR

ržen kruh (G),

tunin namaz (L,S, Z, R),

voda

pirini špageti z bolonjsko omako – goveje meso (G, L, J, Z),

zelena solata s koruzo in paradižnikom,

lubenica,

ržen kruh (G)

čokoladni navihanček (G, O)

voda

SRE

črn kruh (G),

piščančja salama,

paradižnik,

voda

ocvrta riba (G, R),

pražen krompir,

zelena solata s čičeriko, sveže kumare,

voda,

črn kruh (G)

črn kruh (G),

skuta (L),

sliva,

voda

ČET

temna kraljeva štručka s sezamom (G, J, S),

grški jogurt (L)

pečeno piščančje bedro,

riž z zelenjavo,

zelje s fižolom, rukola,

sveže fige,

naravna limonada,

koruzni kruh (G)

ajdov rogljič z orehi (G, O),

voda

PET

mlečni riž (G, L),

banana,

mešani oreščki (O)

goveji golaž (G, Z ),

polenta z žajbljem (L),

rdeča pesa, brokoli,

sirup brez dodanega sladkorja

kruh z drožmi (G),

piščančja salama,

sadje,

voda

 

Dietno prehrano prilagodimo vsakemu otroku, ki ima dieto, posebej. Iz prehrane izločimo živela,  ki jih ne sme zaužiti, in jih nadomestimo s takimi, ki jih lahko.

Alergeni:

G – gluten, J – jajce, S – soja, L – laktoza, GS – gorčično seme,

R – ribe, O – oreščki, SE – sezam, Z − zelena, ŽD – žveplov dioksid,

RA – raki, M – mehkužci, V – volčji bob

 

Ta teden za prehrano skrbijo:

  • za malico in popoldansko malico Andreja, Sergeja in Anka,
  • za pripravo mesa Edi in Jasmina,
  • za priloge, solate in za juhe  Nina in Renata,
  • za diete Natalija.

 

Sestavili: Rosana Vozel, organizatorica šolske prehrane, in Natalija Jazbinšek, vodja kuhinje.

 

Pridržujemo si pravico do spremembe.

Jedilnik 8.9.–12.9. 2025

 

 

MALICA

KOSILO

POP. MALICA

PON


marmeladni rogljič–G, L, S

suho sadje

mleko–L

piščančji paprikaš–G, L

rženi svaljki–G, J, ŽD

zelje s krompirjem in mledi stročji fižol

voda

polnozrnat kruh–G, S, SE

stoletno pecivo–G, S, SE

topljeni sir–L

jabolko

voda

TOR

kornšpic–G, SE

ringlo

voda

čufti v paradižnikovi omaki−mešano meso–G, L, J

pire krompir–L

zelena solata z jajci in brstičnim ohrovtom–J

sirup brez dodanega sladkorja

pirin kruh–G

jabolčna spirala–G, L, J

voda

SRE

polnozrnat kruh–G, S, SE

mesno-zelenjavni namaz–J, GS

voda

svinjski zrezek v naravni omaki–G

bulgur–G

zelena solata s fižolom in z motovilcem

dinja

voda

polnozrnat kruh–G, S, SE

pletenka–G, L

skuta s podloženim sadjem–L

ČET

rešetka s pistacijo in z malino–G, L, J, O (pistacija)

voda

ŠS−sveža figa

 

rižota z rjavim rižem, govedino in z zelenjavo–Z

rdeča pesa

sliva

naravna limonada brez sladkorja

črn kruh–G

črn kruh–G

piščančja salama

paradižnik

voda

PET

koruzna bombeta–G

sir–L

rdeča redkev

voda

bio kamutov kruh–G

pašta fižol brez mesa–G, J, Z

panakota s sadnim prelivom–L

voda

bio kamutov kruh–G

rogljič z orehi–G, L, J, O (orehi)

voda

 

Dietno prehrano prilagodimo vsakemu otroku, ki ima dieto, posebej. Iz prehrane izločimo živila,  ki jih ne sme zaužiti, in jih nadomestimo s takimi, ki jih lahko.

Alergeni:

G – gluten, J – jajce, S – soja, L – laktoza, GS – gorčično seme,

R – ribe, O – oreščki, SE – sezam, Z − zelena, ŽD – žveplov dioksid,

RA – raki, M – mehkužci, V – volčji bob

 

Ta teden za prehrano skrbijo:

  • za malico in popoldansko malico Andreja, Sergeja in Anka,
  • za pripravo mesa Edi in Jasmina,
  • za priloge, solate in za juhe  Nina in Renata,
  • za diete Natalija.

 

Sestavili: Rosana Vozel, organizatorica šolske prehrane, in Natalija Jazbinšek, vodja kuhinje.

 

Pridržujemo si pravico do spremembe.