Jedilnik za 27.3.2023 - 31.3.2023
MALICA | KOSILO | POP. MALICA | |
PON |
1.Pletenka s sezamom-G, L, S, SE 2.sadni jogurt brez dodanega sladkorja in sladil ter brez laktoze |
1.Goveji golaž (lokalno)-G 2.polenta z žajblom-L 3.solata (zelena z jajco, motovilec)-J 100% sirup višnja 4.kruh hribovec-G, L, S |
1.Kruh hribovec-G, L, S sir brez laktoze kisla paprika voda |
TOR |
1.Temni francoski rogljič z marmelado-G, L, J, S ringlo voda |
1.Piščančji polpeti-G, J 2.zeljne krpice-G, J mešan kompot 3.ajdov kruh-G |
1.Kornšpitz-G, SE jabolko 100% sok |
SRE |
1.Pirin kruh-G 2.domač sardelin namaz-L, R paradižnik šipkov čaj z limono |
1.Zdrobova juha-G, J, Z 2.kaneloni s špinačo in belim sirom-G, L, J, Z, S 3.testeninska solata-G, L, J, GS voda 4.pirin kruh-G |
1.Bio cimetovo pecivo-G ananas 100% sok |
ČET |
1.Polnozrnata kraljeva štručka-G, L, J, S, SE hruška voda z limono |
1.Svinjska pečenka-G 2.pretlačen krompir-L 3.sotirana zelenjava-L solata (zelena s fižolom, rdeča pesa) voda 4.ovseni kruh-G |
1.Malinova rešetka-G, L, J 100% sok |
PET |
1.Bio osje gnezdo-G, O (orehi) suhi ananas 100% sirup pomaranča |
1.Mesno zelenjavna enolončnica s čičeriko-G, L, Z 2.ajdovi štruklji s skuto-G, L, J grozdje 100% sirup jabolko 3.kruh krušnik-G, S |
1.Kruh krušnik-G, S salama kislo zelje voda |
Alergeni:
G – gluten, J – jajca, S – soja, L – laktoza, GS – gorčično seme,
R – ribe, O – oreščki, SE – sezam, Z - zelena, ŽD - žveplov dioksid
Sestavila: Rosana Vozel-organizator šolske prehrane in Edi Štrumbelj- vodja kuhinje.
Kuhinja si pridržuje pravico do spremembe jedilnika.