Jedilnik za 20.3.2023 - 24.3.2023

 

  MALICA KOSILO POP. MALICA
 PON
 

1.Temna sirova štručka-G, L

jabolko

zeliščni čaj

1.Mesni goveji haše (lokalno)-G

2.idrijski žlikrofi-G, J

solata (zelena, rukola, špinača s koruzo, stročji fižol)

100% sirup bezeg

3.stoletni kruh-G, S, SE

1.Mlečni rogljič s sezamom-G, L, J, SE

2.navadni jogurt

 TOR

1.Črn kruh-G

2.maslo-L

sadni med

3.mleko-L

1.Rižota s piščančjim mesom in zelenjavo-Z

solata (zelje s krompirjem, brstični ohrovt)

kivi

voda

2.črn kruh-G

1.Črn kruh-G

salama

sir brez laktoze

kisle kumarice

voda

 SRE

 

1.Koruzni kruh-G

puranja šunka

kislo zelje

voda

1.Puranji zrezek v gobovi omaki-G, L

2.polnozrnati široki rezanci-G

solata (rdeča pesa, radič s fižolom)

voda z limono

3.koruzni kruh-G

1.Vanilijev puding-L

2.keksi-G, L

banana

 ČET

1.Polnozrnata bombeta-G, S, SE

sir brez laktoze

sveža paprika

100% sirup borovnica

1.Ješprenj z govejim mesom-G, Z

2.palačinke z marmelado-G, L, J

100% razredčen sok pomaranča

3.kruh s krompirjem-G

 1.Kruh s krompirjem-G

2.piščančja pašteta brez konzervansov-L, J, S Z

rdeča redkev

voda

 PET

1.Mlečni kruh-G, L

2.domača skutina pena z borovnicami-L

100% sok pomaranča

1.Postrv po tržaško-G, R

2.slan krompir-L

solata (zelena s paradižnikom, mešana kisla zelenjava)

jagode

100% sirup gozdni sadeži

3.črn kruh-G

1.Pizza margerita-G, L, S, Z

100% sok

Alergeni:

G – gluten, J – jajca, S – soja, L – laktoza, GS – gorčično seme, 

R – ribe, O – oreščki, SE – sezam, Z - zelena, ŽD - žveplov dioksid

 

Sestavila: Rosana Vozel-organizator šolske prehrane in Edi Štrumbelj- vodja kuhinje.

Kuhinja si pridržuje pravico do spremembe jedilnika.