Jedilnik za 20.3.2023 - 24.3.2023
MALICA | KOSILO | POP. MALICA | |
PON |
1.Temna sirova štručka-G, L jabolko zeliščni čaj |
1.Mesni goveji haše (lokalno)-G 2.idrijski žlikrofi-G, J solata (zelena, rukola, špinača s koruzo, stročji fižol) 100% sirup bezeg 3.stoletni kruh-G, S, SE |
1.Mlečni rogljič s sezamom-G, L, J, SE 2.navadni jogurt |
TOR |
1.Črn kruh-G 2.maslo-L sadni med 3.mleko-L |
1.Rižota s piščančjim mesom in zelenjavo-Z solata (zelje s krompirjem, brstični ohrovt) kivi voda 2.črn kruh-G |
1.Črn kruh-G salama sir brez laktoze kisle kumarice voda |
SRE |
1.Koruzni kruh-G puranja šunka kislo zelje voda |
1.Puranji zrezek v gobovi omaki-G, L 2.polnozrnati široki rezanci-G solata (rdeča pesa, radič s fižolom) voda z limono 3.koruzni kruh-G |
1.Vanilijev puding-L 2.keksi-G, L banana |
ČET |
1.Polnozrnata bombeta-G, S, SE sir brez laktoze sveža paprika 100% sirup borovnica |
1.Ješprenj z govejim mesom-G, Z 2.palačinke z marmelado-G, L, J 100% razredčen sok pomaranča 3.kruh s krompirjem-G |
1.Kruh s krompirjem-G 2.piščančja pašteta brez konzervansov-L, J, S Z rdeča redkev voda |
PET |
1.Mlečni kruh-G, L 2.domača skutina pena z borovnicami-L 100% sok pomaranča |
1.Postrv po tržaško-G, R 2.slan krompir-L solata (zelena s paradižnikom, mešana kisla zelenjava) jagode 100% sirup gozdni sadeži 3.črn kruh-G |
1.Pizza margerita-G, L, S, Z 100% sok |
Alergeni:
G – gluten, J – jajca, S – soja, L – laktoza, GS – gorčično seme,
R – ribe, O – oreščki, SE – sezam, Z - zelena, ŽD - žveplov dioksid
Sestavila: Rosana Vozel-organizator šolske prehrane in Edi Štrumbelj- vodja kuhinje.
Kuhinja si pridržuje pravico do spremembe jedilnika.