07.junij 2023 - 22:09

Šola v naravi 8. r - 3. dan

Napisal

Šola v naravi je v polnem zamahu.

Lokostrelstvo in tečaj vezanja vozlov sta bila novi delavnici našega nabora.

Učenci so se z navdušenjem lotili lokostrelstva, spoznavali osnovne tehnike in se nato preizkusili v streljanju. Njihova natančnost in osredotočenost sta bili neverjetni, še posebej, ker so mnogi to prvič poskusili. Sledili so navodilom in se trudili zadeti tarčo, kar je prinašalo veliko zadovoljstva.

Po lokostrelstvu so se učenci podali na tečaj vezanja vozlov, kjer so spoznavali različne vrste vozlov in njihovo uporabnost v različnih situacijah. Pod budnim očesom in strokovnim vodstvom študenta Mihe so se naučili, kako ustvariti močne in zanesljive vozle. Naučili so se vezati kavbojski vozel, lisice, ribiški, ambulantni in skrajševalni vozel. Dodali so še osmico. Zavzetost učencev in želja po učenju sta bili izjemni, kar je bilo očitno tudi pri njihovem uspešnem izvajanju zahtevnejših vozlov.

Videti učence, kako si prizadevajo doseči najboljše rezultate na mini tekmovanju ob koncu delavnice, je bilo veliko zadovoljstvo.

Tretji dan šole v naravi je bil uspešen. Učenci so se izkazali s svojo zavzetostjo, z energijo in veseljem do novih izzivov. Veseli smo, da lahko spremljamo učence v teh nepozabnih trenutkih, polnih smeha, zabave in učenja. Iskreno se veselimo še zadnjih dveh dni in odkrivanja njihovih novih talentov.

Zvečer smo se podali še na večerni sprehod skozi bližnji gozd, ker pa so se učenci že nekaj dni veselili nogometne tekme, smo jim omogočili tudi ogled te. Trenutno poteka drugi polčas in iz spodnje učilnice se slišijo navdušeni komentarji ...

Radi pa bi še nekaj dodali.

Šola v naravi je izjemna priložnost za učence, da izkusijo naravo, se povežejo z vrstniki in se naučijo novih veščin. Vendar pa je ena od ključnih sestavin te izkušnje tudi kulinarično razvajanje, ki ga ponuja kuhinja v CŠOD v Gorenju pri Zrečah.  Kuharice so prave mojstrice. Vsak dan nas presenetijo s široko paleto okusov, ki nas navdušujejo in nas oskrbujejo z energijo za polne dnevne aktivnosti. Vsak obrok je skrbno načrtovan, pripravljen z ljubeznijo in izbranimi sestavinami, ki zagotavljajo okusne in hranljive obroke. Res smo "razvajani", njihov prispevek pa na lestvici naše hvaležnosti dosega vrh. 

Prebrano 655 krat Nazadnje urejano na 07.junij 2023 - 22:22