05.junij 2023 - 22:05

Šola v naravi 8. r

Napisal

PUSTOLOVŠČINA V NARAVI: Osmošolci v Gorenju pri Zrečah preplavljeni z dežjem

Gorenje pri Zrečah, 5. junij 2023 – 1. dan

Zabava, adrenalin in, seveda, dež! Naši pogumni osmošolci so danes začeli svojo nepozabno šolo v naravi v Gorenju pri Zrečah, a vreme je pripravilo pravo presenečenje – obilno deževje! Kljub temu da so načrti nekoliko splavali po vodi, se naši neustrašni mladi raziskovalci niso dali, ampak so v deževnih kapljicah našli popolno priložnost za novo vrsto zabave.

Prvotno načrtovana pot do Lovrenških jezer in Pot med krošnjami bosta morali počakati na sončne dni, zato so osmošolci po obilnem kosilu preskočili luže in se zatekli v bližnji zreški bazen. In ko pravimo, da so bili danes »dodobra namočeni«, ne gre samo za figurativni izraz. Deževne kaplje  so se kopičile, ampak to ni odvrnilo naših nepopustljivih mladih junakov.

Ko so prvič stopili v bazen, so se začele dogajati smešne stvari. Vsi so se prelevili v vodne kaplje, ki so poletavale sem ter tja. Nekateri so poskusili plavati naokoli, drugi so se poskušali pogrezati pod vodo, a vsi so se na koncu znašli v vodni bitki, ki je trajala celo večnost. Kriki smeha so odmevali med dežnimi kapljami, saj so osmošolci uživali v vsakem trenutku in se norčevali iz vodnih prelivov, ki so jim zmočili lase in oblačila.

Deževno razpoloženje tudi ni pokvarilo apetita naših mladih pustolovcev. Ko je napočila večerja, so se vsi posedli okoli mize, polni pričakovanja, kaj se skriva v boksu. In glej ga zlomka, ražnjiči! Sočni, okusni ražnjiči so se pridružili šobski solati, ki je obogatila jedilnik in dvignila razpoloženje na višjo raven. Osmošolci so se lotili obroka z vso vnemo in uživali v vsakem grižljaju, ob tem pa si obljubili, da se bodo pozneje podali na še več pustolovščin. V telovadnici so se prelevili v spretne cirkuške rokohitrce, v eni izmed učilnic pa se posvetili družabnim igram.

Torej, kljub močnemu dežju in spremenjenemu urniku, so naši osmošolci v Gorenju nad Zrečami doživeli prvi dan, ki si ga bodo zapomnili za vedno. Popolnoma namočeni, a s srcem polnim smeha, so dokazali, da je mogoče najti veselje in zabavo tudi v najbolj nepričakovanih okoliščinah. In kdo ve, kaj nam bodo pripravili naslednji deževni dnevi? Ena je gotova – osmošolci so pripravljeni na vse, kar jim narava vrže v obraz!

Življenje v Gorenju nad Zrečami še nikoli ni bilo tako pustolovsko, smešno in mokro!

Prebrano 846 krat Nazadnje urejano na 05.junij 2023 - 22:31