02.junij 2023 - 22:24

Izlet v Pivko

Napisal A. Stopar

Četrtek, 1. 6. 2023 - praznični dan naše občine. Mi smo praznovali na poseben način. Nepozaben.

Kaj nam bo ostalo v spominu od tega dne? Vse! Kar smo videli, slišali, prijazna veterana, izredno dobro kosilo, dobra družba, lepo vreme! Res lepo doživetje!

 Vas zanima kje smo bili?

 Veterani so nas, devetošolce, odpeljali v Park vojaške zgodovine v Pivki. Njihova sta bila celotna organizacija in stroški. Prilagamo nekaj fotografij, zagotovo pa je še bolje, da si ogledate spletno stran parka. Je veliko za videti.

Ob koncu smo se Območnemu združenju veteranov vojne za Slovenijo Zasavje iz srca zahvalili za celoletno sodelovanje z našo šolo. Med ostalim smo jim izrekli in zapisali naslednje…

Izlet nam je omogočil, da smo doživeli zgodovino na lastne oči. Spoznavanje vojaške opreme, dodatne razlage in odgovori na naša vprašanja so nadgradili naše znanje. Zahvaljujoč vaši prisotnosti in dejavnostim smo se kot generacija razvijali ne le akademsko, temveč tudi čustveno in moralno. Spodbudili ste nas, da se ozremo onkraj trenutnega in razmislimo o naši prihodnosti ter vlogi, ki jo lahko igramo pri oblikovanju boljšega sveta. Zavedamo se, da bodo vrednote, ki smo jih pridobili s sodelovanjem, na nas vplivale še dolgo potem, ko zapustimo šolske klopi. Naj naše sodelovanje ostane zgled naši generaciji in prihodnjim, da bomo nadaljevali vašo dediščino ter delovali v dobrobit vseh. Vsem članom Združenja veteranov vojne za Slovenijo, območni enoti Zasavje, iskrena hvala za vse, kar ste storili za nas. Naša generacija bo ohranila vaše spomine ter skrbno nadaljevala tam, kjer ste vi zaključili.

Devetošolci OŠ Trbovlje

Prebrano 508 krat Nazadnje urejano na 02.junij 2023 - 22:28