31.marec 2023 - 14:55

Polfinale državnega prvenstva v nogometu za dekleta

Napisal D. Rajh
V petek, 24. 3. 23, so se naše nogometašice odpravile v Luče na polfinalni turnir v nogometu.
V polfinalu se pomerijo štiri ekipe za mesto v finalu. Poleg domače naše šole sta sodelovali še sevniška in žalska osnovna šola.
OŠ Trbovlje se je v prvi tekmi turnirja pomerila z domačinkami in zmagala z 1 : 0. Tudi drugo tekmo proti sevniški šoli smo dobili z enakim rezultatom. Sledila je odločilna tekma proti Žalcu. Obe ekipi sta v tekmo vstopili z dvema zmagama in enako razliko v golih. Ekipa, ki tekmo dobi, se uvrsti v finale državnega prvenstva.
Naša dekleta so imela več priložnosti, a nasprotnice so povedle z 1 : 0 s strelom čez dve tretjini igrišča in povišale prednost na 2 : 0 po krivično dosojenemu kazenskemu strelu. V zadnjih treh minutah je sledil popoln napad naših punc. Najprej jim je uspelo rezultat znižati na 1 : 2, 30 sekund pred koncem pa še izenačiti po odlično izpeljani akciji. Konec tekme in neodločen rezultat 2 : 2! O finalistkah državnega prvenstva so torej odločali kazenski streli. Žreb je določil, da s streli začnemo mi. Vsaka ekipa strelja trikrat, če po teh treh poskusih ni zmagovalca, sledijo streli do prve obrambe. Prvi strel... in vratarka brani! V drugem in tretjem poskusu smo zadeli, vendar so nasprotnice zadele vse tri strele in zmagale. Veselje na eni strani, na naši strani pa razočaranje in solze.
Šport je sestavljen iz zmag in porazov. Porazi bolijo, a pravi športniki gredo naprej in se na porazih učijo. Verjamemo, da bo tako tudi z našimi igralkami, ki jih je do uspeha dejansko ločil le kanček sreče. Punce, kar pogumno naprej!
 
Igralke OŠ Trbovlje:
Sara Glavač, 
Eva Muratović,
Brina Rajh,
Erna Dedić,
Ena Beširević,
Maša Hrušovar,
Sara Muratović,
Alena Shala.
 
Trener: Hajrudin Ibrakić
Prebrano 359 krat Nazadnje urejano na 31.marec 2023 - 15:21