23.december 2022 - 20:30

Božično-novoletna prireditev in sejem izdelkov

Napisal B. Skerbinek

Kaj je sreča? 

To so se spraševali učenci PŠ Alojza Hohkrauta v ponedeljek, 19. 12. 2022, na božično-novoletni prireditvi in sejmu izdelkov. 

Z različnimi točkami so učenci staršem in sorodnikom prikazali, kaj jim pomeni sreča. Po šolski modni pisti so se sprehodile učenke, ki so nam predstavile modne dodatke izdelane iz recikliranega blaga in pokazale, da si srečen, ko se počutiš dobro v svoji koži. Osrečuje nas lahko tudi ples, kar so nam predstavile učenke, ki obiskujejo interesno dejavnost S plesom v nov dan. Srečen si lahko, ko se igraš zunaj na snegu. Delanje snežaka osrečuje učence 1. razreda, kar so predstavili s plesom na pesem Mi, delamo snežaka. Ker nam novo leto ponuja nove priložnosti, želje in upanje, so nam učenci 4., 5. in 6. razreda prebrali nekaj lepih voščil in misli. Srečni smo tudi ob glasbi, za kar je poskrbel pevski zbor podružnične šole in učenci 3. razreda. Srečo nam je pričaral tudi učenec 3. razreda, ki nam je zaigral na pozavno. Na koncu so se vsi učenci podružnične šole poslovili s petjem božične pesmi in starše povabili, da si ogledajo izdelke, ki so jih pripravili. 

Po končani prireditvi je sledil dobrodelni sejem. Na stojnicah smo imeli veliko različnih izdelkov kot na primer svečnike, voščilnice, obeske za novoletno jelko, gumbke za srečo, broške, škatlice presenečenja, okrasne vaze in drugo namizno dekoracijo, ogrlice ter pesniško zbirko Oj, šola, ti moj drugi dom. Zbrana sredstva bodo namenjena šolskemu skladu.

Prebrano 520 krat Nazadnje urejano na 23.december 2022 - 20:47