Natisni to stran
02.november 2022 - 19:51

Manj svečk za manj grobov

Napisal J. Jerman

Učenci OŠ Trbovlje so bili pripravljeni sodelovati kot prostovoljci pri izvedbi dobrodelne akcije Manj svečk za manj grobov.

Tudi letos ste lahko počastili spomin na vaše preminule najbližje z akcijo “Manj svečk za manj grobov” ter s prostovoljnim prispevkom pomagali Prostovoljnemu gasilskemu društvu (PGD) Trbovlje-mesto .

Naši prostovoljci so bili na pokopališču prisotni v soboto, nedeljo, ponedeljek in torek: Kristina Zakonjšek, Matjaž Vengust, Brina Rajh, Sara Glavač, Lia Vran, Eva Muratović, Mia Murko, Tilen Grahek, Nikita Peklar, Taib Smajlović, Tai Kolar, Sara Muratović, Tomaž Knez, Zoja Razboršek, Klara Hančič, Tjaž Dolinšek, Sumea Marković, Zara Marković.

Letošnja sredstva bodo namenili za nakup opreme za nasilno vdiranje v stanovanja, ki jim bo omogočila še hitrejši dostop do onemoglih oseb v stanovanjih. Skupaj smo v vseh dneh zbrali 5559 evrov prostovoljnih prispevkov, kar je res lep znesek, zato bi se vam radi še enkrat, v imenu trboveljskih gasilcev, iskreno zahvalil.

Namen akcije je zmanjšati število nagrobnih svečk in s tem pozitivno vplivati na okolje, z doniranimi sredstvi pa pomagati pri nakupu reševalne opreme. Ideja akcije NI, da se nagrobnih sveč sploh ne uporablja, saj je to slovenska tradicija, le da se kakšna svečka nadomesti z zastavico, ki je bolj okolju prijazna, in da se s tem zmanjša število nagrobnih sveč.

Prebrano 496 krat Nazadnje urejano na 05.november 2022 - 13:43

Galerija slik