21.oktober 2022 - 11:24

Black Demons rešuje energetsko krizo

Napisal

Če ste zasledili našo prvo objavo ekipe Black Demons (mladih raziskovalcev OŠT) ta teden, potem veste, da je letošnja tema FLL tekmovanja energija.

Kar nekaj besed je bilo med učenci ekipe Black Demons izrečenih, da smo na koncu prišli do ideje, kako bi na okolju ustrezen način pridobivali energijo in jo tudi skladiščili. Poleg tega smo želeli v idejo vključiti naše mesto in to idejo tudi preveriti.

Pretekli teden nas je obiskala učiteljica za fiziko, ga. Vesna Brezar in nam dala nekaj iztočnic za razmišljanje. Ta torek pa nas je obiskal strokovnjak za energetiko, dr. Martin Bricl in skupaj smo dorekli idejni projekt z naslovom: OBNOVA RUDNIŠKEGA OBMOČJA S SOLARNO ELEKTRARNO IN SISTEMOM ZA SHRANJEVANJE PRESEŽKOV ELEKTRIČNE ENERGIJE. Obe ideji nista novost, je pa postavitev solarne elektrarne na degradirane rudniške površine in izkoriščanje rudniškega jaška za shranjevanje električne energije nekaj novega.

V prihodnje vam prikažemo tudi shemo ideje, le da dobimo še podatke iz rudniške uprave in se naučimo risanja infoplakatov.

 

 

 

Prebrano 583 krat Nazadnje urejano na 21.oktober 2022 - 12:47