15.april 2022 - 09:01

Black Demons

Napisal

Black Demons je ekipa učencev OŠ Trbovlje, ki se ukvarja z robotiko in projektom FLL.

V nedeljo, 10. aprila 2022, smo se odpravili v Celje, natančneje v Tehnopark, kjer je potekalo regijsko tekmovanje v FLL.

FLL je kratica za First Lego League, pomeni pa tekmovanje v konstruiranju robota iz Lego gradnikov, programiranje robota, izvajanje misij na polju za robote, izdelava in predstavitev projekta, vse to v okviru vrednot (poštena igra, spoštovanje vseh, strokovna prijaznost, zabava....). Vsako leto je nova tema tekmovanja FLL, tokrat je bila PREVOZ TOVORA. V FLL je vključenih na tisoče šol po celem svetu, tekmuje pa več kot 80.000 učencev, dijakov. Več o FLL najdete na http://www.fll.si/.

No, naš dan se je začel, ko je večina v nedeljo zjutraj še spala. Ob 7.30 smo bili že v Celju, na prizorišču in pripravili našo stojnico in začeli predstavljati naš projekt sodnikom, ekipam in obiskovalcem. Predstavljali smo prevoz paketov v cevi, ki je obdana z elektromagneti, dodali pa smo tudi UV sterilizacijo. Projekt smo pred meseci predstavili tudi podjetju GLS, ki je naš sponzor. GLS nam je priskrbel čelade, majice, plakat in tudi robota, za kar smo jim neizmerno hvaležni. Hvala še enkrat, GLS (https://gls-group.eu/SI/sl/home).

Ob 11.00 smo nastopili tudi na robotski mizi, kjer je naš robot MONTE 12.0 opravljal nalogo za nalogo. No, eno nalogo ni želel narediti. Seveda pa so bile tudi druge ekipe odlično pripravljene. Uvrstitev na koncu tekmovanja FLL je seštevek točk nastopa robota, predstavitve, vrednot in konstrukcije robota. Uvrstili smo se v sredino, žal pa je to pomenilo, da se nismo uvrstili na državno tekmovanje, kar smo si potihem želeli. Po koncu smo imeli precej idej, kaj bi lahko bilo bolje in obljubili, da drugo leto tudi naredimo.

Tako na tekmovanju FLL kot tudi pri pripravah v šoli smo se imeli res fajn in to nam je najbolj všeč (tudi znamo nekaj več), mentorja Zali Grešak in Gregor Guna pa pravita, da smo sposobni tudi kaj več. Komaj čakamo na naslednje leto, saj smo že prijavljeni na sezono 2022/2023, tema pa še ni potrjena, naj bi bila Energija.

Se vidimo.

 

ekipa Black Demons (Erik Zmrzljak, Jaka Jelen, Tomaž Knez, Metod Jerman, Gašper Virant, Manasej Džanković, Zoja Klančišar, Ajda Hribar, Hana Guna)

 

Prebrano 899 krat Nazadnje urejano na 15.april 2022 - 09:52
Več iz te kategorije: « Obisk DDTLab Sodelovanje z DDT »