16.marec 2022 - 14:17

Področno prvenstvo v nogometu za fante

Napisal D. Rajh

V torek, 15. 3. 22, je naša šola gostila najboljše nogometaše zasavske regije.

Na turnir se uvrsti pet zmagovalcev občinskih prvenstev. Hrastniška in zagorska šola se nista prijavili, tako da so se na letošnjem tekmovanju med seboj pomerile le tri ekipe: poleg naše še ekipa OŠ Litija in OŠ Šmartno.
V prvi tekmi sta se pomerili gostujoči ekipi. Šmarčani so odlično začeli, imeli kup priložnosti, a niso zadeli. Litijani so izkoristili že svoj prvi strel na gol, nekaj minut kasneje so zadeli še enkrat in tehtnica se je obrnila na drugo stran. Končni rezultat je bil 4 : 1 za OŠ Litija.
V drugi tekmi so naši fantje proti OŠ Šmartno hitro povedli in že v polčasu vodili s 3 : 0. Tudi v nadaljevanju tekme niso popuščali, prednost so stalno višali in zaključili tekmo s 6 : 0.
Sledila je še odločilna tekma za uvrstitev v četrtfinale državnega prvenstva med OŠ Litija in OŠ Trbovlje. Našim je za uvrstitev v naslednji krog tekmovanja zadoščal že neodločen rezultat. Začelo se je odlično. Hitro smo povedli z 1 : 0. Nato so prišle težke minute, gostje so napadali in izenačili. Našim fantom ni uspelo vzpostaviti ravnotežja, gostje so po zadetku še vedno imeli pobudo in uspelo jim je zadeti še enkrat, tokrat iz prostega strela. Proti koncu tekme so naši prevzeli pobudo, napadali, imeli nekaj priložnosti, vendar zadetka niso dosegli. OŠ Litija je zmagala z 2 : 1 in se uvrstila v četrtfinale.
Čestitke Titu, Edisu, Matevžu, Maticu, Nejcu in Gašperju za odlično in borbeno igro!
 
 
 
 
 
Prebrano 674 krat Nazadnje urejano na 17.marec 2022 - 09:35