Natisni to stran
03.marec 2022 - 08:46

V Trbovljah zbiramo stvari za prebivalce iz Ukrajine

Napisal

Občina Trbovlje v sodelovanju z RK Trbovlje, DPM Trbovlje in Civilno zaščito Trbovlje sporoča, da se tudi v Trbovljah zbirajo pripomočki za prebivalce Ukrajine, ki bežijo pred vojno.

Na zbirno mesto uprave Delavskega doma Trbovlje, Trg svobode, 11a (vhod zadaj - nasproti Rudarskega doma), kjer vas bodo čakali prostovoljci, lahko od ponedeljka do četrtka med 13. in 18. uro (lahko pa tudi po predhodnem dogovoru na tel. 041 618 414 /Lavra DPM/ ali e-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.) prinesete:

-        higienske pripomočke,
-        komplete prve pomoči, material za prvo pomoč,
-        prehrana pred rokom uporabe vsaj 1/2 leta,
-        gasilsko reševalno opremo, cevi, elektro agregate, črpalke,
-        osebno reševalno opremo, gasilske čelade, rokavice, škornje.

Poudarjamo, da se ne zbirajo obleke, čevlji in posteljnina, odeje ter spalne vreče, ker je tega zaenkrat dovolj.

 

Županja Občine Trbovlje je ob tem dejala: »Seveda si vsi želimo, da bi se vojna čim prej končala in da bi ljudje lahko živeli v svojih domovih, a vsi trenutno nimajo te sreče, kot jo imamo sami. Zato verjamem, da bomo (in smo že) znali stopiti skupaj in zbiranje pomoči organizirati tudi na lokalni ravni širom naše države. Danes pomoč potrebujejo oni, drugič pa jo bo kdo drug. Vedno pa je želja nas vseh, da bi bilo takih potreb čim manj in da bi bil mir, ki je za marsikoga samoumeven, dosegljiv za vse.«

Hvala vsem, ki boste pomagali.

Prebrano 509 krat