16.september 2020 - 05:38

ŠVN, 4. a, d, e – 2. dan

Napisal

Dan za šport ali… kolk je luštn, če je fajn…

Zakaj? Ker smo v Ravnah na Koroškem v čudovitem parku, kjer športajo dobesedno vsi. Od dojenčkov, do »penzionistov«. Vse športne površine in objekti so ves dan polni ljudi, ki tečejo, plavajo, igrajo nogomet… Zato tudi mi nismo hoteli zaostajati. Pa začnimo na začetku…

Zjutraj smo najprej odšli na zajtrk. Imeli smo na razpolago, kar je srce poželelo, vsekakor pa za vsakega nekaj. Na izbiro smo imeli pašteto, maslo, marmelado, sir za mazanje, jogurt, rogljičke z marmelado, pa take brez marmelade, tri vrste kosmičev, čokolino, mleko, čaj, sok… pa smo gotovo še kaj pozabili.

Po zajtrku smo vzeli športne rekvizite in odšli v park. Tam smo najprej odtekli en dolgi krog okoli parka, nato pa smo se še razgibali. Z nami sta tekli učiteljici Marta in Tinkara, učitelj Uroš pa si je zjutraj ravno nazaj prilepil koleno, zato je pazil na naše stvari. Ko smo se ogreli, smo dobili žoge, kolebnice, frisbije in gumitviste. Večina fantov je odšla igrat nogomet, nekaj deklet je igralo odbojko, ostali pa so se zamotili z drugimi rekviziti. Čas do kosila je kar prehitro minil.

Za kosilo smo pojedli najprej cvetačno juho. Ker je bila take »čudne« barve, jo večina najprej sploh ni hotela probati, ko pa so tisti, ki so se ojunačili in probali povedali, da je juha super, nas je probalo še kar nekaj ostalih, drugi pa so še kar vztrajali pri barvi. Poleg juhe je bil še goveji golaž, polenta in solata. Za prste polizat…

Po kosilu smo šli v Punkl, kjer smo se pripravili na plavanje in  malo spočili, da v bazenu ne bi bilo komu slabo. Detektivka, učiteljica Tinkara, je končno našla dvoje nesepridipravov v kovčku našega učenca. Včeraj je namreč šele na bazenu razkril, da mu mama ni spakirala kopalk, zato se je kopal… no ja… oblečen pač. Učiteljica je v taistem kovčku našla kar dvoje kopalk. Tako je bil naš nadobudnež včeraj enkrat žalosten, danes pa kar dvakrat vesel.

V bazenu smo se spet srečali s svojimi trenerji, ki so nas tri ure učili plavat. Vmes smo imeli čas pojesti le buhtelj z marmelado. Plavanje je bilo kar naporno ampak učitelj Uroš je dejal, da smo od prejšnjega dne močno napredovali. Tri ure v bazenu so kar prehitro minile. Preden smo zapustili bazen, so trenerji dejali učitelju, da se z nami dogaja nekaj, kar bo treba znanstveno raziskati. Nič ni hudega, o novih super odkritjih pa vas bomo sproti obveščali.

Večerja… spet odlična. Naše kuharice so »fejst punce« in se res potrudijo, da nam pripravijo okusno hrano. Jedli smo njoke v piščančji smetanovi omaki (tole se bere povsem hotelsko…), zraven pa je bila solata in sok. Spet za prste polizat. Ker pa je bilo po večerji še dovolj svetlo in toplo, smo se na poti proti Punklu spet ustavili na enem od številnih praznih igrišč. Nekaj nas je bilo v fitnes poligonu, večina fantov pa se je po umetni travi podila za žogo in jo skušala zabiti nasprotniku v gol.

V domu smo se nato le še umili in se pripravili na spanje. Nekateri so si obrisali pred spanjem še par »domotožnic« vsekakor pa smo danes zaspali veliko hitreje kot včeraj. Le zakaj???

PS: Učitelj Uroš se opravičuje za kasno objavo. Včeraj je bilo že vse napisano, pa se je pri objavi čudežno izbrisalo, zato je vajo ponovil danes zgodaj zjutraj. Kar se fotografij tiče jih je kar nekaj več, kot je objavljenih, žal pa se ne dajo prilepiti, ker so prevelike. Zato obljublja, da bo ob povratku domov objavil vse fotografije še enkrat, ko jih bo primerno uredil.

To je pa sedaj res vse. Dragi starši, ne jokajte preveč za nami, ker preprosto… »Mi mamo se fajn…«

 

Prebrano 1894 krat