03.september 2020 - 13:19

Sprejem v 1. razred na PŠ Alojza Hohkrauta

Napisal

Samo enkrat gremo prvič v prvi razred in tega ne pozabimo nikoli…

In v prvi razred na PŠ Alojza Hohkrauta je prišlo prvega septembra triindvajset novih učencev. Eni s strahom, drugi korajžno, tu in tam je pritekla kakšna solza. Pa ne pri pogumnih prvošolcih, temveč pri tistih, ki so bili z njimi. Verjetno ni bilo starša, ki ne bi podoživel svoj prvi šolski dan, pa učitelja najbrž tudi ne. Ja, tudi učitelji smo bili nekoč prvčki, čeprav imamo vsako leto prvi šolski dan.

Učence je najprej pozdravila vodja enote, učiteljica Maja Krajnik, s kratkim nagovorom pa jih je med šolske klopi popeljala tudi županja, gospa Jasna Gabrič. Učenci drugega razreda so jim za dobrodošlico zapeli tri pesmice, nato pa sta jim učiteljici Špela in Breda razdelili rumene rutke in učbenike. Žal je bila prireditev okrnjena zaradi pravil, po katerih se moramo ravnati zaradi nebodigatreba virusa, pa vendar je sprejem uspel. Učiteljici sta nato novim učencem pokazali njihovo učilnico, kjer so dobili še sladko pogostitev in poslušali zgodbo o Piki Nogavički…

Tako je bil storjen prvi korak na devet letni poti učencev, ki so prišli v prvi razred na podružnično šolo Alojza Hohkrauta. Učitelji jim želimo, da bi bila ta pot gladka, brez spotikanja in zdrsov in da bi se vsi srečno poslovili čez devet let, ko bo osnovno šolanje za njimi.

Prebrano 1665 krat