23.april 2020 - 09:12

Tehniški dan za 9.r na daljavo

Napisal

V sredo, 22. 4. 2020, smo z devetošolci prvič na daljavo izvedli tehniški dan - Geometrijska telesa v naravi.

Učencem zelo zanimiva in pestra izkušnja, se je spremenila v družinski projekt, saj so pri izdelavi sestavljenega geometrijskega telesa pomagali tudi ostali družinski člani. Učitelji smo z navdušenjem sprejeli fotografije nastalih izdelkov, zavedajoč se, da z učenjem z izkušnjo podpiramo razvoj kritičnega in ustvarjalnega mišljenja, razumevanje prostora, arhitekture in oblikovanja.

Pretekla leta smo se skupaj z učenci sprehodili po mestu, z namenom opazovanja okolice in iskanja geometrijskih teles v naravi. Letos so učenci “podobe” geometrijskih teles poiskali kar doma in jih razvrščali v skupine geometrijskih teles. Tako je navaden lonec končal med okroglimi geometrijskimi telesi, skupaj z žogo in kelihom. 

“Umetniške duše” so razvrščena geometrijska telesa spremenile v likovno mojstrovino. Včeraj je bil dan Zemlje na svetovni ravni, letos poteka že 50. leto zapored. Naši devetošolci vedo, kako pomembno je, da za našo Zemljo poskrbimo, in da vsak posameznik lahko prispeva kamenček v mozaik zdravega in lepega planeta. Zato so nekateri pri izdelavi sestavljenega geometrijskega telesa uporabili odpadno embalažo. 

Za konec pa je učence čakal “ta pravi” spopad z matematiko. Učenci so si izbrali hišo iz okolice, ocenili njeno dolžino, širino in višino ter izračunali, koliko m2  fasade bi obnovili. Na spletu so poiskali najbolj ugodno ponudbo in izračunali še ceno obnove. Učiteljice pa nismo bile zadovoljne le z novo fasade. Zaželele smo si še novo streho. Tako so devetošolci izračunali še potrebno količino strešne kritine in seveda strošek zanjo.

Pa naj še kdo reče, da delo na daljavo ni zanimivo!

Prebrano 1834 krat