21.april 2020 - 10:06

Tehniški dan na daljavo

Napisal

Leta 2019 – neizvedljivo.

Leta 2020 – opravljeno.
Tehniški dan je bil načrtovan za 17. 3. 2020. Vse je bilo organizirano in dogovorjeno, le do dejanske izvedbe ni prišlo.
Da bi predvidene dejavnost izvedli na daljavo, ni prišlo v poštev. Načrtovane so bile namreč delavnice s poskusi – dokazovanje škroba z jodovico, ogled škrobnih zrn pod mikroskopom, poskusi s kvasom v epruveti, z dodajanjem različnih snovi ugotoviti kaj povzroča kisanje mleka in celo meriti za koliko segreje vodo goreč arašid ali čips. Torej – neizvedljivo doma.
Seveda pa lahko tudi drugače – poučno, koristno, z enostavnimi, osnovnimi sestavinami in nujno potrebno živilo se lahko pripravi v vsaki kuhinji.
Odzive in delo zadovoljnih šestošolcev, ki so lahko za eno dopoldne vstali od miz, knjig, zvezkov in računalnikov lahko preberete in si ogledate v galeriji.
Seveda pa delo ne bi teklo tako gladko brez pomoči in sodelovanja staršev.
Zato en velik HVALA tudi vsem staršem, ki pomagajo otrokom in učiteljem, da lahko dejavnosti izpeljemo na daljavo.


Današnje delo mi je bilo zelo všeč, saj sem prvič naredil svojo pico. Res je, da mi je mami tudi pomagala z mešalnikom, ampak mi je pa uspelo. Tehniški dan mi je bil zelo všeč, zabaven in upam da se še kdaj ponovsmilelaughing
Amar Delić

Današnje delo mi je bilo všeč...Malo mi je pomagala mami, ampak v večini sem delal sam....naredil sem oboje...spekel kruh in pizzo, ki smo jo imeli nato za kosilo....Ni bilo težko:...in zelo smo se najedli.
Ben Dolenc

Današnji dan mi je bil zelo všeč. Odločil sem se za peko obeh stvari in obe sta mi lepo uspeli. Recepta bom še naslednjič uporabil za peko. Delal sem sam, mami je opravljala samo nadzor.
Matic Forte

Današnji dan se mi je zdel super. Bilo bi super, če bi bilo več takih. Najtežje se mi je zdelo gnetenje testa, pomagala mi je mami. :)
Žan Forte

Kruh sem naredil z mamo. Mama je pomagala, ker sam ne bi znal. Mi je bilo pa fajn delat kruh. Sem se nekaj novega naučil. Sam sem pripravil sestavine, mama mi je pomagala zamesit kruh.
Agan Hamiti

Priprava testa s kvasom je bila zabavna. Pripravil sem testo iz 1 kg moke. Polovico smo uporabili za pico, ki je postala današnje kosilo za celo družino. Iz druge polovice testa se pravkar daje v pečico hlebček kruha. Verjamem, da bo slasten, saj je vzhajal zeloooo. Bom z veseljem poskusil še kdaj. Ni bilo pretežko.
Tai Kolar

Danes je bil zame poseben dan saj sem prvič pekel kruh. Uspelo mi ga je narediti. Kruh je zelo dober. Všeč mi je bil tudi kviz. V kvizu sem osvojil četrto mesto. Do danes nisem vedel da je kvas gliva.
Luka Kos

Današnji dan je bil super. Spekel sem božanski kruh in to brez kakeršnekoli pomoči. Užival sem zellooooo.
Matic Sivko

Današnje delo mi je bilo zelo všeč. Pri peki mi je pomagala mami... ideja je bila zelo zanimiva, da smo morali speči kruh in bila mi je všeč. Pri delu sem se zelo zabavala in kruh mi je zelo dobro uspel... upam, da bomo imeli se kakšen dan malo drugače...
Kaja Škof ☺️laughingcool

Današnje delo mi je bilo zelo všeč. Prvič sem se sam lotil pečenja pizze. Seveda mi je priskočila na pomoč moja mami. Na koncu je bila pizza zelo dobra. Vsi so jo pohvalili.
Luka Vidas

Današnji dan se mi je zdel odličen. Bila sem zelo vesela , da smo po dolgem času končno dobili nalogo za kuhanje. Pri delu mi je pomagala moja babi, ker je izvrstna kuharica. Uživala sem v delu in želim si še kakšno podobno.
Sara Muratović

Prebrano 2317 krat Nazadnje urejano na 21.april 2020 - 20:36