S strpnim medsebojnim povezovanjem gradimo vedoželjnega in odgovornega mladostnika.

Lokacija

Občina Trbovlje leži v osrčju Posavskega hribovja, ki je pogorje Kamniško-Savinjskih Alp. Trbovlje so velike 57,6 km2 in imajo okoli 18100 prebivalcev. Ležijo v ozki dolini, skozi katero teče potok Trboveljščica. Jedro naselja je v dnu doline vzdolž ceste, ki pelje iz doline reke Save skozi naselja, čez preval Vrhe in skozi Marijo Reko v Prebold v Spodnji Savinjski dolini. V okolici so nastala večja ali manjša naselja: Vrhe, Čeče, Planinska vas, Knezdol... Mesto obkrožajo hribi, s katerih je lep razgled na vse strani naše dežele.

Območje današnjih Trbovelj je bilo naseljeno že zelo zgodaj. To dokazujejo razne najdbe iz prazgodovinskega obdobja. Pomemben razvoj so Trbovlje dosegle z odkritjem premoga, na začetku 19. stoletja, in izgradnjo železnice od Celja do Ljubljane. Danes je mesto zanimivo zaradi različnih zgodovinskih dejavnikov in panoramskih razgledov z bližnjih hribov. 

 

Okolica osnovne šole Trbovlje

Tisti, ki uživajo v naravi, imajo veliko možnosti rekreacije: hoja, gorsko kolesarjenje, vožnja s padali in zmaji, konjeništvo. Poskrbljeno je tudi za vse ljubitelje kulture, saj je naše mesto znano po delavski godbi in zborovskem petju tudi izven naših meja.

Trbovlje sicer niso velike, a če ne poznate kraja nas kjub temu težko najdete. Za lažjo orientacijo vam si oglejte karto Trbovelj in podrobnejšo karto okolice naše osnovne šole.