21.junij 2022 - 20:44

2. dan šole v naravi...

Napisal osmošolci

... se je začel zgooodaj z jutranjim razgibavanjem, da smo prebudli telo in um (pravijo učitelji in mi jim verjamemo). Zajtrk, urejanje sebe in sob, to obvladamo, nismo pa bili pripravljeni na tako natančnost pri ocenjevanju naših sob (učitelji po kolenih iščejo smeti pod našimi posteljami - drugje jih namreč ni!).
Dopoldne smo se razdelili po oddelkih in se preizkusili v različnih spretnostih in dejavnostih. Da bodo naši bralci lahko sledili našemu noremu tempu, bomo vsak dan opisali dve veščini, ki smo ju preizkusili.
Dopoldansko določanje drevesnih vrst v gozdu nas je napeljajo k razmišljanju, kako se stvari hitro pozabijo (ja, dogaja se tudi mladim). Ponavljanje je mati modrosti (tudi pravijo učitelji, res so modri ti naši učitelji) in uspelo nam je prepoznati za nas kar lepo število drevesnih vrst. In ker so pri tem naši možgani pokurili ogromno energije, se je kot naročen mimo pripeljal čebelar, ki nam je postregel z medom, takim v satovju (mogoče ne poznate, ker ga ni v trgovini).
Včasih smo pa res še pravi otroci - skrivanje v gozdu za vsemi tistimi drevesi, res neskoooončno skrivališč. Pa uspelo nam je zakuriti ogenj (seveda smo se poprej pogovorili o vseh nevarnostih) in ugotovili smo da so jabolka pečena na našem ognju blazno okusna - primerljiva z skutnimi palačinkami, ki so jih kuharice pripravile za večerjo.
O večernem dogajanju pa v javnih medijih ne poročamo.

Prebrano 883 krat Nazadnje urejano na 22.junij 2022 - 21:17