08.junij 2022 - 07:04

Pravljična noč na Dobovcu

Napisal B. Rugelj

Učenci 4. a in 4. b razreda, ki so v letošnjem šolskem letu pridno brali in osvojili bralno značko, so bili za svoj trud nagrajeni.

Na PŠ Dobovec so preživeli pravljično noč, polno presenečenj in doživetij.
Svoje vtise so zapisali takole:

Iza, 4. a: K nam je prišla knjižničarka Sonja in nam prebrala knjigo Potepuh in nočna lučka. Zgodba je bila zanimiva in smešna. Nočna lučka je potepuhu povedala kar pet pravljic.

Katarina, 4. a: Noč na Dobovcu mi je bila zanimiva, saj je bilo čisto drugače kot doma. Po filmu Srečno, Kekec nismo mogli zaspati, zato smo se pogovarjali do polnoči. Prespati s prijatelji je bilo zanimivo, nikoli si nisem mislila , da bom prespala v šoli. V njej sem bila prvič , na igrišču pa prav tako. Ko sem prispela, sem bila takoj ujeta med prijatelje in prijateljice, ki so me objele.

Žan, 4. a: Edini sem v šolo prišel peš, saj sem doma na Dobovcu. Šli smo peš do smučišča Trotovnik. Ponoči je bilo super, čeprav postelje niso bile ravno udobne.

Domen, 4. b: Noč na Dobovcu je bila zabavna, smešna in žal kratka. Najprej smo se igrali na šolskem igrišču, nato pa smo se sprehodili do bližnjega smučišča. Ko smo se vračali proti šoli na Dobovcu, nam je vreme malo uničilo načrte. Prespali smo v telovadnici. Prebrali smo knjigo Potepuh in nočna lučka. Pojedli smo večerjo, se udobno namestili in gledali film Kekec. Zjutraj smo se počasi odpravili domov.

Nea, 4. b: Bilo je zabavno! Všeč mi je bil film Kekec, ki smo ga gledali zvečer. Imeli smo se super.

Lana O., 4. b: Na Dobovcu je bilo več kot odlično. Zelo sem se zabavala in uživala. Najbolj okusen je bil hot dog. Najbolj mi je bilo všeč to, da smo spali kar vsi skupaj v telovadnici. Igrali smo se lahko, kar smo hoteli. Šli smo še na sprehod in si ogledovali različne vrste rož. Pred spanjem smo gledali Kekca. Bilo je res zabavno.

Teja, 4. b: Noč v šoli na Dobovcu se mi je zdela zabavna in zanimiva. Všeč so mi bili sprehod do smučišča, dobra večerja ter palačinke za zajtrk. Zvečer nam je knjižničarka brala knjigo Potepuh in nočna lučka. Šola je majhna. Telovadnica in učilnici so lepe. Spali smo na mehkih blazinah. Noč je bila prijetna. Škoda, da je bilo vsega tako hitro konec, ker mi je bilo všeč. In dobro je usvojiti bralno značko.

Prebrano 634 krat Nazadnje urejano na 08.junij 2022 - 07:10