S strpnim medsebojnim povezovanjem gradimo vedoželjnega in odgovornega mladostnika.

February 2019

1. b na plavalnem tečaju

Učenci 1. b  smo imeli tečaj plavanja v Hrastniku. Vsak dan so nas tam sprejeli vaditelji. Z njimi smo pridobivali veščine plavanja, se potapljali, skakali, škropili drug drugega in iskali predmete

v vodi. V teh dneh smo se imeli lepo.

Read more...

Spoznavni dan

Tako podobni in tako različni... Družili, spoznavali in zabavali smo se z učenci OŠ Slavka Gruma v Zagorju.

Mi smo zeloooo uživali, naši novi prijatelji pa so bili ponosni in srečni, ker so nam lahko pokazali kaj vse imajo in kaj vse znajo. Razšli smo se zelo zadovoljni in srečni, saj smo spoznali nove prijatelje. 

Obljubili smo si, da se še srečamo. 

Podpisana obljuba pa že visi v naši učilnici!

                                                                                                   učenci 3. c in učiteljica Špela

Read more...

1. c na plavalnem tečaju

Vsi učenci in učenke so radi prihajali v hrastniški bazen, kjer so se naučili veliko plavalnih veščin, še posebno zabavna pa je bila igra v vodi s čofotanjem in skakanjem v vodo. Plavalni tečaj so vsi uspešno zaključili in z veseljem bi ga še malo podaljšali.

Read more...

Kulturni dan na AH

Kaj je kultura?

 

Kultura prijazno z vsemi se rokuje,

prešerno poje, lepo pozdravlja,

ob odhodu se poslavlja,

je naša zgodovina in domovina. 

 

Od rojstva do smrti z nami živi,

kultura sem jaz, si ti,

smo mi vsi!

 

 

Read more...

Proslava ob kulturnem dnevu

Ustvarjanje, vrednote, dosežki, glasba, deklamacije, harmonika, občutek pripadnosti slovenskemu narodu.

Dan pred kulturnim praznikom, 8. 2., smo učenci in učitelji prisluhnili proslavi, s katero smo se znova poklonili Pesniku Francetu Prešernu. Za vse, kar je storil za nas in vse Slovence, smo mu neznansko hvaležni.
Zdravljica, ki so jo zapele naše učenke, je v trenutku utišala celotno dvorano, kurja polt je bil znak, da čutimo svoje korenine, da smo tovariški, povezani in složni. Krasno je izvenela tudi v španščini, francoščini, nemščini, angleščini in kitajščini. Golico, ki velja za največkrat na svetu predvajano instrumentalno skladbo, je s spretnimi prsti zaigral Klemen, zazibala pa je prvošolca, devetošolca ali zaposlenega. Slišali smo še klarinet, stransko flavto, kitaro in tolkala fantastičnih glasbenikov ter si ogledali plesno-pevsko točko mlajših učenk. Pred koncem smo si za dušo privoščili poezijo uveljavljenih slovenskih avtorjev ter šest pesmi, ki so nastale pod prsti lokalnega ustvarjalca. V Trbovljah in na naši šoli je doma kultura.
Read more...
Subscribe to this RSS feed