S strpnim medsebojnim povezovanjem gradimo vedoželjnega in odgovornega mladostnika.

November 2019

Evropski teden zmanjševanja odpadkov na AH

Tudi pri nas smo se pridružili Evropskemu tednu zmanjševanja odpadkov. Iz odpadne embalaže smo izdelali lončke za svinčnike, zabavali smo se v menjalnici igrač, v šolo smo prinašali zamaške in bili ekološko osveščeni pri ločevanju odpadkov ter porabi brisač in prtičkov. Zasadili smo mačehe v betonska korita na šolskem dvorišču. Predtem pa smo ga zgledno očistili in pomedli. 

Read more...

Učna ura s psom

Bilo mi je zelo všeč. Tisti dan je bil moj najboljši dan v življenju in upam da se bo to še ponovilo .Všeč mi je bilo, ko je Tara naredila preval in še veliko tega.
                                                                        Benjamin Crnalić, 6.c
 
Hvala vam za psa. Pes je bil zelo velik ter pameten. Ko je prišel v razred sem se ga malo ustrašil, a ni bilo razloga. Zelo lepo je bilo biti s terapevtskim psom . Upam, da bo se kdaj prišel.
Elmin Hamidovič, 6. c
 
Včeraj, 19. 11. 2019,  nas je obiskala terapevtska psička Tara. Ker imam zelo rada pse, sem se tega neizmerno veselila. Pri nas smo načeloma zelo glasni, a ko je bila Tara v razredu, smo bili popolnoma tiho. Ugotovili smo, da zna Tara veliko trikov, od prevala do petke. Je zelo lepa psička, njena lastnica Lara pa nadvse prijazna. Zelo skrbi za Taro. Tara nam je dala pet pravil obnašanja, ki se jih moramo držati, če še kdaj pride. Vsi zelo upamo, da bo, saj smo se imeli v njeni družbi zelo lepo. 
                                                        Sara Muratović, 6. c 
 
V torek, 19.11.2019, nas je pri pouku naravoslovja obiskala prijetna terapevtska osemletna psička Tara. Njena lastnica oz. vodnica je Lara. Obe sta zelo prijetni tako Lara kot Tara. Ko sta Tara in Lara vstopili v razred je moral biti čist in nastala je tišina. Najprej je Lara (lastnica) na tla položila njeno odejo, da se je Tara lahko ulegla. Lara nam je vse povedala o njej in povedala tudi nekaj pravil, ki jih bomo morali upoštevati, ko bo Tara v razredu. Nato smo začeli. Najprej je Lara oblekla Taro v poseben plašček in ji v žepke položila listke z vprašanji. Tara je stopila do vsakega, ga povohala in vzel si si listek z vprašanjem. Nato se je Tara ulegla in nas poslušala. Bilo je zelo prijetno. Ko smo odgovorili na svoja vprašanja smo se posedli v klopi in risali skico. Tara je na svoji blazini ležala in nas opazovala iz katedra pri učiteljici. Ura je zelo hitro minila. Bilo je zelo zabavno, predvsem pa prijetno.
Hvala Tari in lastnici ki sta nas prišli obiskat.
Matic Sivko, 6.c
 
V torek, 19.11.2019, je v naš razred prvič prišel terapevtski pes po imenu Tara. Ta pes me je tako očaral, da nisem mogel verjeti svojim očem. Ko je njena lastnica po imenu Lara rekla, da je Tara terapevtski pes in ko je pokazala kako zna vse trike sem ji tudi jaz povedal, da ima moja prijateljica tudi zdresiranega psa in da je potrebovala leta in leta vaje, da je svojega psa naučila te trike. Zelo sem bil presenečen, ko sem videl da ta pes lahko s posebnim plaščkom deli delovne liste. Všeč mi je bilo, da nas je Tara opazovala kako delamo. Ko smo jo opazovali kako dela prevale in kako vse posluša sem si mislil: »Kako lahko ta pes vse naredi in kako je Lara lahko Taro vse naučila.« Zelo zabavno je bilo in nikoli v življenju ne bom pozabil tega trenutka. Še enkrat hvala učiteljici Klementini Šuligoj ter lastnici Tare.
Taib Smajlović, 6.C
 
Read more...

Delavnice ob Mednarodnem dnevu strpnosti

V tednu od 11. 11. do 15. 11. smo na naši šoli izvajali delavnice ob Mednarodnem dnevu strpnosti, ki jih je pripravil Izobraževalni center Eksena. Nekaj umetnin, ki so nastale na delavnicah, si lahko ogledate v spodnji galeriji.

 

Zali Grešak in Nina Fabijan, mentorici šolske skupnosti

Read more...

Tradicionalni slovenski zajtrk na AH

Na PŠ AH smo Tradicionalni slovenski zajtrk začeli s črnim kruhom, maslom, medom, toplim mlekom in jabolki domačih lokalnih proizvajalcev. Odvečne kalorije smo skurili ob Slakovih Čebelicah, skupaj z vrtcem.

Prvošolci in drugošolci so izdelali čebelnjak in čebelice iz odpadnega materiala. 

Tretješolci so se pogovarjali o zdravi prehrani in oblikovali recepte najljubših in tradicionalnih jedi družin. 

Četrtošolci pa so naredili in z užitkom pojedli štiri vrste zdravih namazov. 

Dan smo preživeli ob druženju, delu in uživanju. 

Read more...
Subscribe to this RSS feed