S strpnim medsebojnim povezovanjem gradimo vedoželjnega in odgovornega mladostnika.

1. c na plavalnem tečaju

Vsi učenci in učenke so radi prihajali v hrastniški bazen, kjer so se naučili veliko plavalnih veščin, še posebno zabavna pa je bila igra v vodi s čofotanjem in skakanjem v vodo. Plavalni tečaj so vsi uspešno zaključili in z veseljem bi ga še malo podaljšali.

Read more...

Proslava ob kulturnem dnevu

Ustvarjanje, vrednote, dosežki, glasba, deklamacije, harmonika, občutek pripadnosti slovenskemu narodu.

Dan pred kulturnim praznikom, 8. 2., smo učenci in učitelji prisluhnili proslavi, s katero smo se znova poklonili Pesniku Francetu Prešernu. Za vse, kar je storil za nas in vse Slovence, smo mu neznansko hvaležni.
Zdravljica, ki so jo zapele naše učenke, je v trenutku utišala celotno dvorano, kurja polt je bil znak, da čutimo svoje korenine, da smo tovariški, povezani in složni. Krasno je izvenela tudi v španščini, francoščini, nemščini, angleščini in kitajščini. Golico, ki velja za največkrat na svetu predvajano instrumentalno skladbo, je s spretnimi prsti zaigral Klemen, zazibala pa je prvošolca, devetošolca ali zaposlenega. Slišali smo še klarinet, stransko flavto, kitaro in tolkala fantastičnih glasbenikov ter si ogledali plesno-pevsko točko mlajših učenk. Pred koncem smo si za dušo privoščili poezijo uveljavljenih slovenskih avtorjev ter šest pesmi, ki so nastale pod prsti lokalnega ustvarjalca. V Trbovljah in na naši šoli je doma kultura.
Read more...
Subscribe to this RSS feed